Rijtoer Oud Amsterdam

Je waant je in het Amsterdam van de jaren '20 van de vorige eeuw tijdens het bekijken van deze 9½ minuut durende tocht door de straten van de stad. De tocht begint op de Stadhouderskade en gaat richting Leidseplein, langs ingang Vondelpark en over de rotonde bij het Leidsebosje.

Als we op de Nassaukade zijn, slaan we rechtsaf de Nieuwe Passeerdersstraat in en aan het einde daarvan rechts de Marnixstraat op. We vervolgen de weg vanaf de Maurittskade bij het Tropenmuseum richting Plantage Middenlaan. Verder nog beelden van het Rembrandtplein en het Leidseplein met Hotel American en de Stadsschouwburg.

EYE

De filmbeelden zijn gemaakt door Haghe Filmfabrieken te Den Haag en worden beheerd door EYE Film Instituut Nederland. De filmbeelden zijn aangevuld met een begintitel, muziek en aftiteling. 

Met verder o.a.: Stadhouderskade, Leidse Bosje, Leidse Brug / Leidsebrug nr.174, ingang / begin Overtoom, Nassaukade, ingang / begin Eerste Helmersstraat, ingang / begin Tweede Helmersstraat, ingang / begin Derde Helmersstraat, Koekjesbrug, Nieuwe Passeerdersstraat met het in 2012 gesloopte Sint Bernardus verzorgingstehuis (daar staat nu De Makroon), Lijnbaansgracht, Passeerdersgracht, Raamplein, Marnixstraat, Alexanderplein, Muiderpoort, Plantage Muidergracht, Plantage Middenlaan, Artis Aquarium, Rembrandtplein en Leidseplein. De transportmiddelen bestaan uit fietsen, bakfietsen, transportfietsen, handkarren, antieke auto's, oude historische trams, paard en wagen, rijtuigen, koetsen en oude historische bussen.  

http://bit.ly/2AEGJL3

Adres

Rembrandtplein 16
1017 CV Amsterdam
Nederland

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0