Caroline Broadhead in CODA Museum

Caroline Broadhead in CODA Museum toont werk uit afgelopen vier decennia en laat zien hoe veelomvattend en breed het werk en de ontwikkeling van beeldend kunstenaar Caroline Broadhead is.

De tentoonstelling omvat tekeningen, foto's, beelden en objecten die zijn vervaardigd uit verschillende materialen.

Beweging en interactie

Aanvankelijk studeerde ze edelsmeden en maakte ze sieraden die contact en interactie met het lichaam aangaan. Deze sieraden transformeerden al snel in grotere objecten die ook grotere delen van het lichaam bedekten, maar ook beweging en interactie als onderwerp hebben.

De samenwerking met dansers leidde tot ontwerpen voor bewegende lichamen in dansuitvoeringen. Thema's in de daaropvolgende werken zijn schaduwen, weerspiegelingen en de ongrijpbare reikwijdte van een persoon.

Historische gebouwen

De tentoonstelling combineert ruimtelijk werk met werken die reageren op historische gebouwen en instituten zoals Breathing Space in York St Mary’s en Blanket for a Foundling.

Het oeuvre van Broadhead omvat sieraden, textielwerken, meubels en objecten. Ze werkt regelmatig met choreografen aan installaties voor optredens.

Ze ontving de Jerwood Prize for Applied Arts, Textiles in 1997 en won in 2004 de Textiles International Open. Haar werk is opgenomen in talloze museumcollecties over de hele wereld. Ze is hoofd van de opleiding BA Jewellery Design van Central Saint Martins en is gastdocent geweest aan vele instituten in Groot-Brittannië en daarbuiten.

http://www.coda-apeldoorn.nl/museum/verwacht/caroline-broadhead/

Datum:
4 februari 2018 / 15 april 2018

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0