Stefanie Moshammer in FOAM met Tomorrow of Yesterday

Stefanie Moshammer (1988, Wenen) kreeg in mei van dit jaar als eerste kunstenaar het nieuwe Florentine Riem Vis Stipendium toegekend, voor de kleurrijke series die ze maakte tijdens een reis in Brazilië.

Moshammer vertelt visuele verhalen die voortkomen uit eigen ervaringen en observaties en vindt schoonheid op vaak onverwachte plekken. Haar persoonlijke indrukken van bijzondere locaties resulteren in poëtische beelden. Foam 3h presenteert vanaf 17 november Tomorrow of Yesterday, een nieuwe serie werk waarvoor Moshammer naar Haïti reisde.

Afval en huisvuil

In november 2016 en maart 2017 bezocht Stefanie Moshammer het Haïtiaanse eiland Ile à Vache (Koeien eiland). Wat in eerste instantie lijkt op een Caraïbische droom van een reclamefoto, met wuivende palmen en witte stranden, is ook een plek van onvervulde beloften.

Naast de prachtige omgeving met de diepe blauwe zee, felgroene natuur en kleurrijke straten, zijn de steden en stranden ook gekleurd door afval en huisvuil, bezaaid met rommel, van plastic flessen en tassen tot verpakkingen van polystyreen. In haar serie Tomorrow of Yesterday onderzoekt Stefanie Moshammer deze paradijselijke tegenstellingen tussen Westerse idealen en beloften en de dagelijkse problemen van de mensen die er leven.

Florentine Riem Vis Stipendium

In mei Stefanie Moshammer kreeg het Florentine Riem Vis Stipendium toegekend, voor de ontwikkeling en begeleiding van jong fotografietalent. Dit nieuwe stipendium is door haar familie ingesteld ter nagedachtenis aan Florentine Riem Vis (1959-2016). Stefanie Moshammer (1988, Wenen) kreeg het stipendium naar aanleiding van haar werk Vegas and She en de serie The Land of Black Milk, waarvoor ze fotografeerde in Rio de Janeiro.

Stefanie Moshammer (b. 1988, AT) leeft en werkt in Oostenrijk, waar ze een BA in grafisch ontwerp en fotografie haalde aan de Universiteit van Kunst en Design. Haar werk, dat is tentoongesteld in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zweden, Nederland, de UK en de US, is gepubliceerd in bladen als Collector DailyPurple Magazine, i-D, GUP Magazine en VICE.

Fotoboek

In 2015 werd Moshammers eerste fotoboek, Vegas and She, gepubliceerd door Fotohof edition. In 2017 volgde Land of Black Milk gepubliceerd door Skinnerboox in 2017. Haar werk werd in 2016 gekozen voor het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine en de bijbehorende internationaal reizende tentoonstelling. In 2017 was ze genomineerd voor de ING Unseen Talent Award en won ze de C/O Berlin Talent Award.

https://www.foam.org/

Datum:
17 november 2017 / 14 januari 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0