Royal FloraHolland onbetwiste winnaar DDA Best Client Award

Dutch Design Awards beloont excellent opdrachtgeverschap.

De jury oordeelde dat Royal FloraHolland met een nieuwe samenwerkingsvorm haar nek uitsteekt. “Het gebruikt een intern veranderingsproces als aanjager voor het breder toepassen van design en design thinking. Design dat in staat is een transitie te ondersteunen en waar te maken. De samenwerking met Vandejong voor inspiratie- en innovatiemerk Let it Grow getuigt van lef en ondernemerschap aan beide kanten. Daarmee wint Royal FloraHolland dit jaar de Best Client Award.” 

Eind 2015 legde Royal FloraHolland de vraag om hun strategie voor nieuwe consumenten vorm te geven neer bij Vandejong Creatieve Agency om de verschuiving van de veiling in Aalsmeer naar digitale handel te begeleiden. Op basis van onderzoek en strategische plannen ontwikkelde Vandejong Let itGrow: een inspiratie- en innovatiemerk dat zich richt op de voorhoede van bewuste consumenten in Europese steden.

De samenwerking tussen Royal FloraHolland en Vandejong in Let it Grow getuigt van lef en ondernemerschap aan beide kanten. Dit heeft geleid tot een onconventionele en daarmee zeer effectieve aanpak. De ‘design mentaliteit en aanpak’ van de opdrachtgever samen met het bureau staan centraal. Volgens de beoordelingscommissie dwingt deze case qua samenwerking, proces en rolverdeling respect af. royalfloraholland.com

Best Client Award
De Best Client Award is de prijs voor opdrachtgevers die designers en vormgeving strategisch inzetten voor hun bedrijf of instelling. Deze speciale prijs van Dutch Design Awards (DDA) werd uitgereikt tijdens de DDA Awards Show op zaterdag 28 oktober, als onderdeel van Dutch Design Week. Hiermee wordt goed opdrachtgeverschap in relatie tot design beloond. Belangrijke criteria zijn: de mate van professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie.

Uit alle inzendingen selecteerde de commissie, bestaande uit Pieter Aarts (Design Management Netwerk), Rita van Hattum (BNO), Luuk Ros (Adformatie), Roel Stavorinus (design- en marketingstrateeg), Mark van Iterson (Heineken), Henk Haaima (Mirabeau), de winnaar dit jaar.

DDA winnaars
Grote winnaar van DDA 2017 is DeFlat Kleiburg van NL Architects, zij winnen de vooraanstaande Future Award. De overige Dutch Design Awards gingen dit jaar naar: Vlisco Un à Un van Michiel Schuurman (Communication), ZandGlas van Atelier NL (Design Research), Bravado: a pretentious, swaggering display of courage (F/W 2017) van Das Leben am Haverkamp (Fashion), Quooker Flex van Quooker (Product), White Spots van Studio Richard Vijgen (Service & Systems) en Frank Kolkman (Young Designer Award). Sheltersuit 4.0 ontworpen door Bas Timmer ontving online en in de tentoonstelling de meeste stemmen van het publiek en is daarmee de winnaar van de Public Award.

Dutch Design Awards
Dutch Design Awards (DDA) beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende en baanbrekende projecten. Naast de awards voor Product, Communication, Habitat, Fashion, Design Research, Service & Systems en Young Designer, reikt DDA een speciale prijs uit aan opdrachtgevers (Best Client Award) en wordt in samenwerking met de BNO dit jubileumjaar ook de tweejaarlijkse Piet Zwart Award weer uitgereikt. Het meest veelbelovende ontwerp voor de toekomst wordt bekroond met de Future Award.

Dit jubileumjaar viert DDA de toekomst met een nieuwe lichting ontwerpers, het publiek maken van de archieven en het vertellen van de verhalen achter 15 jaar het beste van Nederlands design in Dutch Design Gallery. Met de wedstrijd, de Awards Show, een (reizende) overzichtstentoonstelling en de uitgave van Dutch Design Today is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Sinds 2008 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. DDA vormt jaarlijks het hoogtepunt van Dutch Design Week. www.dutchdesignawards.nl

Dutch Design Foundation
Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft dat het probleemoplossend vermogen van ontwerpers de wereld vooruithelpt. Daarom biedt DDF ontwerpers kansen, ondersteuning, publiciteit en een podium. Dutch Design Foundation organiseert Dutch Design Week en Dutch Design Awards, maar is actief tot ver buiten Nederland. Het jaar rond verzorgt DDF debatten, lezingen, exposities en bijeenkomsten. Zo zet DDF de beste en meest veelbelovende ontwerpers in de schijnwerpers, en brengen we hun ideeën en ontwerpen de wereld in. www.dutchdesignfoundation.com

Foto: Elspeth Diederix

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0